Top latest Five www.tohumlarfidana.net Urban news

Earlierörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda 25 ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.

Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu adı verilmektedir.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için perfect alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

This Web site is employing a safety provider to guard alone from on line attacks. The action you only performed triggered the safety Answer. There are various steps which could trigger this block including submitting a specific term or phrase, a SQL command or malformed facts.

• Tahılları misel ile karıştırın: Kurumuş tahılları, steril bir çalışma yüzeyinde ve steril eldivenlerle karıştırın. İstiridye mantarı miselini tahıllara ekleyin ve iyice karıştırın.

 İstiridye mantarının ekimi çok önemlidir. Mantarın yetişmesi için hazırlanan ve mantarın gelişmesini sağlayan kompost içine homojen olarak dağıtılması gerekir. Mantar miseli ancak doğru oranlarda karıştırıldığı zaman verimli olur.

Isıtma ve soğutma sistemi: Sıcaklık ve nemi kontrol altında tutmak için gereklidir. Mantarların her aşamada farklı sıcaklık ihtiyacı vardır.

Doğal ortamından toplanan istiridye mantarları ise farklı bir mantar türü ile karıştırılabileceği için toplama işlemi sırasında özellikle dikkat etmek gerekir.

• Soğumaya bırakın: Sterilizasyon işlemi bittikten sonra torbaları veya kapları soğumaya bırakın.

Talaş ve kahve gibi kompost malzemelerini ise bu karışımı yaparken ilave olarak kullanabilirsiniz. Talaş ve kahvede oran ise %50 talaş veya kahve, %50 ise ağırlıkları kadar su ile karıştırılmasıdır. Şimdi istiridye mantarı kompostu hazırlama aşamasına geçelim.

Kültür artworkık artık kullanılmıyor. Harcanmış Pleurotus substratının tek kullanımı, read more basit tahıl samanından en azından daha iyi bir organik gübre olduğu ekilebilir toprağın gevşetilmesi içindir.

İSTİRİDYE MANTARI ButİŞTİRME REHBERİ Ürünlerimizin yanında siz değerli müşterilerimize göndereceğimiz sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi ile işiniz daha kolay hale gelecek ve aklınıza takılan soruları sormak için uzaman arkadaşlarımızdan dilediğiniz zaman Destek alabileceksiniz. Rehberimizde bulabileceğiniz konu başlıklarının bazılarını sizin için listeledik.

Mantar hangi sıcaklıkta ne kadar dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –one 0C’nin altına düşmesi halinde donma nedeniyle renkte bozulmalar görülür. Belirtilen sıcaklıklarda daha uzun süre depolandırıldığında ise su kaybı nedeniyle fireplace oranı artmaktadır.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *